100% handcrafted, 100% experimental

Bottelen Cupido triple

(Leestijd: 1 minuut)

Vandaag is de Cupido triple op fles gezet. Deze triple bevat erg veel ingrediënten en dat was goed te merken aan de tweede gisting. Na 3 weken plupte de gistfles nog. Omdat ik niet veel zin had om te wachten tot de gisting afgelopen was heb ik het bier maar op fles gezet. Het was weer een tijdje geleden dat ik gebotteld heb. In het kort komt het bottelen hierop neer:

  • Flesjes spoelen en met Chemipro acid verder ontsmetten
  • Flessen drogen
  • De bottle spullen klaarzetten
  • Het eind SG van het bier meten om het alcohol percentage te bepalen (ong. 6%)
  • Het bier in de flesjes laten lopen
  • De boel schoonmaken en opruimen
  • Etiketten plakken

Hieronder wat foto's, gemaakt tijdens deze bottle ochtend

  • De schoongemaakte flesjes staan klaar
  • Het bier kan naar de flesjes geheveld worden
  • Met deze dobber word het soortelijk gewicht gemeten om het alcohol gehalte te bepalen
  • Deze mooie rood - roze dopjes passen goed bij het etiket
  • Bottelen = hevelen + kroonkurken plaatsen + etiketten plakken
  • Een aantal gevulde flesjes. En nu een paar weken wachten
  • De gistfles moet goed worden gereinigd
  • Klaar, de etiketten zijn geplakt
Bekeken 6491 keer