100% handcrafted, 100% experimental

Met deze tool kun je bepalen hoeveel druk je op je vat moet zetten bij een bepaalde temperatuur om het gewenste volume CO2 in je bier te behalen. Zie hier voor meer uitleg over carboniseren link


Vul het gewenste volume CO2 en de temperatuur van je kegerator in om te berekenen op welke waarde je de drukregelaar moet zetten

Gewenste volume CO2: 
Temperatuur:   
Drukregelaar instellen op:   

In het dropdown menu kun je je bierstijl opzoeken en daarmee het gewenste volume CO2 bepalen

Volume CO2 per stijl:


Het gemiddelde volume CO2 is 2.2
Belgische Ales: 1.9 - 2.4 Amerikaanse Ales en Lagers: 2.2 - 2.7
Europese Lagers: 2.2 - 2.7 Engelse Ales: 1.5 - 2.0
Stouts en Porters: 1.7 - 2.3 Wit en Weisse: 3.3 - 4.5
Lambic: 2.4 - 2.8 Fruit Lambic: 3.0 - 4.5