Omschrijving
Deze Tripel is gebrouwen met een eenvoudig recept. Een Tripel bevat vaak Tarwe, koriander of kruidnagelen. In dit recept heb ik dat weggelaten en worden er slechts 2 mouten en 2 hopsoorten gebruikt. De Tripel is gebrouwen op 30 mei 2020 waarop Amerika voor het eerst sinds lange tijd weer mensen de ruimte in heeft gelanceerd.
Recept
I need my Space
Uitgeklede Tripel
ingredienten voor 28 liter
Het recept is hieronder ook te downloaden als Brouwhulp en PDF bestand
|
Ingredienten |
|
2,5 L/KG |
|
8000 gram |
|
Swaen Pilsmout 3 EBC |
|
1000 gram |
|
Swaen Munich Light 14 EBC |
|
Maischen |
|
15 minuten op 60 graden |
|
|
|
60 minuten op 65 graden |
|
|
|
5 minuten op 80 graden |
|
|
|
|
|
Kooktijd |
|
70 minuten |
|
|
67 gram |
|
Saaz hop 3,3% |
60 minuten meekoken |
|
15 gram |
|
East Kent Goldings hop 5,7% |
30 minuten meekoken |
|
1000 gram |
|
Kristal suiker |
10 minuten meekoken |
|
33 gram |
|
Saaz hop 3,3% |
3 minuten meekoken |
|
|
|
|
|
|
1 zakje |
|
Fermentis BE-256 Safbrew Abbey |
|
|
23 liter |
|
Maiswater |
|
|
17 liter |
|
Spoelwater |
|
|
|
|
|
|
Verwacht
|
Begin SG |
1075-1090 |
IBU |
24 |
EBC |
12 |
Volume |
27 liter |
Brouw logboek
I need my Space |
|
batch# 2020.7 |
30 mei 2020 |
|
23 L maischwater 2,5L/KG |
Begin koken |
In gistvat op 20 graden |
|
|
17 L spoelwater |
32 liter. SG: 1.060 |
27,5 liter. SG: 1.077 |
12 juni 2020 |
|
In gistfles overgeheveld, SG 1.009, 24,6 liter op 21 graden. 22 juni 1.006 |
29 juni 2020 |
|
Gistfles in gistkast gezet voor coldcrash |
1 juli 2020 |
|
33 cl |
suiker |
suiker |
volume |
eind SG |
alcohol |
EBC |
IBU |
|
|
75 stuks |
5,6 gr/l |
140 gram |
24,7 liter |
1.006 |
9,6% |
12 |
24 |
Smaaknotitie |
|
1 aug 2020, smaak goed, schuim goed. Bier is wel iets te donker van kleur |