100% handcrafted, 100% experimental
Home
Bieren
recepten
Foto's
Blog
Gebruikte apparatuur
De Brakke Blog
Eerste brouwsel
Brouwcursus
Elektronische SG meter
Bourbon County kloon
Van alles over koolzuur
Tips
Rekentools
Alcohol calculator
SG correctie
Bitterheid berekenen
Calorieën calculator
Eisbock alc percentage
Koolzuur gehalte
Alcohol na toevoeging
Home
»
Foto's
» Eerste brouwsel
Terug naar categorieweergave
Eerste brouwsel
Het bottelen van mijn eerste brouwsel
Voorraad flesjes
Flesjes vullen
Kroonkurken erop
Suiker erin en schudden
Kroonkurken erop
Het resultaat
Het etiket van deze brouw
Pilsmout, Caramout en Speciale mout
Boormachine aan de schrootmolen, zakkie eraan, draaien maar
Handig, thermometer begint te piepen als de temp. is bereikt
Goed roeren
De jodium test is geslaagd
Het hevelfilter word voor het eerst ingezet, spoelen maar
Schoteltje in de pan zodat het spoelwater niet te veel klettert
Overgieten in de kookpan
Even aan de kook brengen
De hop en kandijsuiler staat klaar
Voorzichtig met de hop, het begint behoorlijk te pruttelen
Na het koken overhevelen in het gistvat
Even koelen
De achtergebleven hop resten, dat word schoonmaken
Ja hoor en daar staat ie voor de eerste gisting
Overhevelen in de gistfles voor de tweede gisting
Tweede gisting in de gistfles
Beperkte categorieën
Totaal aantal afbeeldingen in alle categorieën: 282
Totaal aantal weergaven van alle afbeeldingen: 277,888