Veel gestelde vragen over de diverse ingredienten
Voor het brouwen van bier word gebruik gemaakt van Bitterhop en Aromahop. Sommige hopsoorten zijn geschikt voor zowel bitterheid als aroma's. Bitterhoppen hebben een hoger Alphazuur (5,5-21%) dan Aroma hoppen (3-12%). Bitterhoppen worden 60-90 minuten gekookt en Aroma hoppen 0-30 minuten.
Bitterhop | Aromahop | Bitter en Aroma |
Simcoe 11,5-15% | Cascade 5,5-9% | Amarillo 8-11% |
Summit 15-17% | Willamette 4,5-6,5% | Challenger 6,5-8,5% |
Fuggle 3-5,6% | Citra 10-12% | |
Saaz 2,5-4,5% | Northern Brewer 8-10% | |
Golding 3-6,5% | Brewers Gold 6-7% | |
Hallertau Mittelfruh 3-5,5% | Centennial 7-12% | |
Hallertau HersBrucker 1,5-4% | ||
Zie hier een website met veel hopsoorten en hun eigenschappen en alternatieven
Zie hier voor een lange lijst met hopsoorten en hun eigenschappen (2MB)
Alle ingredienten kunnen bederven. Op een zaklje gist staat altijd een fabricage datum, gist is slechts een aantal maanden te bewaren. Doe dit onder in de koelkast.
Hop heeft een uiterste houdbaarheid datum. Bewaar hop altijd goed afgesloten in de koelkast. Hop is goed te bewaren in plastic bakjes of afsluitbare zakjes.
Mout kan worden bewaard in plastic tonnen, het liefst in het donker, maar hoeft niet in de koelkast.
Ik probeer zoveel mogelijk mout van De Swaen uit Nederland te gebruiken. De Swaen hanteerd echter z'n eigen namen voor de mout. Met onderstaande lijst kun je de mouten van De Swaen vergelijken met die van oa Weyermann en Dingemans
Klik op de link hieronder om de lijst te downloaden (rechtsklikken - Opslaan als).