100% handcrafted, 100% experimental

Algemeen - Eisbock maken

 

Eisbock is een methode om op een eenvoudige manier meer alcohol uit bier te verkrijgen. Dit gebeurd door het bier in de vriezer te leggen. Hierbij zal het water eerder bevriezen dan de alcohol. Door erna het bier te ontdooien, zal eerst de alcohol en smaakstoffen vrij komen. In feite krijgt je een geconcentreerde variant van je bier doordat het water achterblijft in de petfles.

- Doe 3 flesjes zwaar bier in een 1,5 liter petfles. Bv Chimay Blauw, Dubbel Bock, Gulden Draak of een thuis brouwsel
- Op dit moment is het ook een leuk idee om er bv fruit aan toe te voegen
- Leg de petfles in de vriezer en zorg ervoor dat alles goed bevriest, dit kan 48 uur duren
- Als je de Eisbock wil drinken haal de petfles dan uit te vriezer en zet deze op z'n kop in een glas oid
- Na verloop van tijd begint de alcohol met de smaakstoffen in het glas te druppelen. Na een tijdje is het ijs in de fles helder wat betekend dat alle alcohol en smaakstoffen eruit zijn gelopen
- Je hebt nu een zeer geconcentreerde versie van het bier met wel 12-25% alcohol met heel veel smaak. Proost

 

Klik hier om de Struise Eisbock Tool te downloaden linkHiermee kun je het alcohol percentage van je Eisbock bij benadering uitrekenen.